Vectis Private Equity

“Wij ondersteunen uw groei met kennis en kapitaal”

Vlaamse Ondernemers en Industriële Families

De investeerders in de Vectis fondsen zijn voornamelijk Vlaamse ondernemers en industriële families. Ze hebben dezelfde ingesteldheid en ondernemingsspirit als de ondernemers bij onze participatiebedrijven.

Naast de familiale aandeelhouders zijn er ook een aantal institutionele partijen die investeren in de Vectis fondsen

In 2010 heeft de Vlaamse Regering een tweede ARKimedes fonds opgericht met als doel het aanbod aan durfkapitaal voor beloftevolle starters of potentieel snelgroeiende KMO’s in Vlaanderen te versterken. De Vlaamse Regering heeft voor dit fonds EUR 160 miljoen uitgetrokken, waarbij  de opbrengsten uit de gerealiseerde investeringen opnieuw geïnvesteerd kunnen worden.. Naast iedere euro die het ARKimedes fonds in een investeringsfonds (ARKiv) investeert, dient minstens één euro aan private middelen ingebracht te worden. In deze context werden Vectis Private Equity III en Vectis Arkiv erkend als ARKIV onder ARKimedes-Fonds II. 

vdk bank is als (niet-beursgenoteerde) middelgrote retailbank actief sinds 1926. De bank, ontstaan en diep geworteld in de Gentse regio, telt ruim 130.000 klanten en mikt vooral op de particuliere markt, kmo’s en de non-profit sector. De participatie in Vectis illustreert het geloof dat vdk hecht in de kmo-sector als motor voor de economische groei en dynamiek in Vlaanderen.

  Crelan is een 100% Belgische bank met CrelanCo als sterke coöperatieve aandeelhouder. Klanten die coöperant worden, zijn meteen ook een stukje mede-eigenaar van de bank.Crelan engageert zich tot een ander soort van bankieren. Verantwoord, verbonden, persoonlijk en respectvol zijn de waarden die Crelan belangrijk vinden en waarvoor het wil staan. Dat realiseert de bank via lokaal verankerde kantoorhouders en via een ruim aanbod bank- en verzekeringsproducten voor de particulieren, de zelfstandigen, de ondernemers en de land- en tuinbouwers. Behoorlijk bankieren is het moto van Crelan, een bank zoals een bank hoort te zijn.

Gimv

Gimv is de belangrijkste private-equity- en durfkapitaalverschaffer in België en een belangrijke speler op de Europese en internationale investeringsmarkt. Gimv beheert een portefeuille van 1,8 miljard EUR aan activa en het is genoteerd op Euronext Brussel. Gimv focust zich op buyouts en groeifinanciering om bedrijven te ondersteunen in hun ontwikkeling en groei. Verder investeert Gimv durfkapitaal in veelbelovende hightechbedrijven in België en het buitenland. Gimv ziet haar investering in Vectis Private Equity als complementair aan haar eigen investeringsactiviteiten, meer bepaald met betrekking tot investeringsopportuniteiten in KMO’s tot EUR 3 miljoen per dossier. Ook co-investeringen in dossiers van een grotere omvang behoren tot de mogelijkheden. Als structurele partner kan Vectis Private Equity een beroep doen op het netwerk en de kennis van Gimv en haar medewerkers.